Pretul petrolului s-a stabilizat marti in jurul nivelului de 70 dolari pe baril, dupa ce s-au atenuat temerile ca productia si livrarile ar putea fi afectate de ciclonul care va lovi Orientul Mijlociu

Petrolul Brent a urcat cu 11 centi, pana la 70,51 dolari pe baril, dupa ce luni inregistrase o crestere de 1,33 dolari, pe fondul temerilor legate de posibilitatea ca furtuna ce se prefigureaza sa intrerupa productia si livrarea din regiunea Golfului Persic.

Pe piata americana, pretul petrolului a scazut cu 7 centi, pana la 66,14 dolari pe baril.

Principalul exportator al lumii, Arabia Saudita, a precizat ca regiunea in care se regasesc principalele amplasamente de productie nu va fi afectata de furtuna ce se apropie de peninsula arabica, iar agentii de livrare afirma ca Emiratele Arabe Unite nu au primit o averizare in acest sens din partea autoritatilor.

Insa un alt producator din zona, statul Oman, are departamentul de politie in stadiul de alerta iar serviciile meteorologice proprii au emis avertizari privind vanturi de 185-205 kilometri pe ora, ce ar duce la formarea de valuri uriase.

Dealerii raman in continuare atenti la orice semnal privind prezenta unor uragane in Golful Mexic, dupa inceperea sezonului de uragane, la 1 iunie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
COVID-19 | Țara care oferă 1.000 de euro pe lună artiștilor independenți
Setari Cookie-uri