Alte doua persoane au fost de asemenea date in judecata in urma legaturilor pe care le detineau cu aceste firme. Acuzatia adusa de Danone face referire la producerea si distributia ilegala de produse similare celor din China, ce apartin grupului francez, incalcandu-se astfel contratul de joint venture dintre cei doi parteneri din anul 1996.

Lider mondial in domeniul produselor lactate si a apei imbetuliate, cat si unul dintre liderii mondiali in domeniul cerealelor, grupul Danone acuza firma Hangzhou Wahaha Food & Beverage Sales Co, filiala ce apartine 100% de Hangzhou Hongsheng Beverage Co, firma controlata de Ever Maple Trading, ca a distribuit si a vandut produse similare celor din China prin intermediul co-intreprinderilor sale cu grupul Wahaha.

Din 1996 Danone detine 51% din actiunile Wahaha, primul fabricant de bauturi in China, alaturi de care a creat mai multe co-intreprinderi, detinand drepturi exclusive de productie, distributie si vanzare a produselor marcii Wahaha.

Citeste si:

Acuzatia adusa de Danone patronului Zong Qinghou, este aceea ca a incalcat prevederile contractului de parteneriat utilinzand marca Wahaha, desi drepturile apartin in exclusivitate grupului francez.
Purtatorul de cuvant al grupului Danone din Shanghai a declarat ca dorinta lor este de a rezolva problema prin negociere, dar in acelasi timp sunt pregatiti sa actioneze legal, astfel incat interesele actionarilor sai sa fie protejate.

Conflitul intre cele doua companii este de mare amploare, intrucat in anul 2006, co-intreprinderile grupului francez au realizat vanzari de peste 1 miliard de euro, China fiind astfel a treia piata de desfacere pentru Danone.