Grupul bancar Royal Bank of Scotland, a informat printr-un comunicat de presa ca estimarile privind cresterea profitului pe primul semestru vor depasi pe cele anterior facute de analisti.

“Grupul continua sa inregistreze performante notabile, astfel incat procentul de crestere a profitului pe primele sase luni ale anului va fi superior estimarilor facute de-a lungul unui an”, au declarat oficialii bancii.

Cresterea profitului pe anul 2007 este incurajatoare iar aceasta veste apare in contextul in care Royal Bank of Scotland impreuna cu Santander Central Hispano si Fortis vor sa achizitioneze ABN Amro. Propunerea facuta de cei trei in vederea achizitionarii ABN Amro a fost de 71,1 miliarde de euro. Royal Bank a afirmat ca nu a purtat discutii cu Bank of America, in vederea cumpararii filialei LaSalle din cadrul ABN Amro, aceasta urmand sa fie pusa in vanzare, in urma contraofertei lansate de grupul Barclays.

Citeste si:

Achizitionarea ABN Amro de catre Royal Bank of Scotland va insemna o reducere a dependentei grupului fata de Marea Britanie cat si largirea spectrului operatiilor bancare in India, China sau Statele Unite ale Americii.

In martie 2006, Royal Bank a numit-o pe Ellen Alemany, din cadrul Citigroup, director general al RBS America, dupa ce unitatea americana a raportat un profit neschimbat fata de anii anteriori.

In 2004, Royal Bank a cumparat Charter One Financial Inc. pentru 10, 3 miliarde de dolari (7,65 miliarde de euro) ca parte a planului de extindere pe teritoriul american, inceput in 1988 cu achizitia Providence, divizie a Citizens Financial Group Inc. cu sediul in Rhode Island. Operatiunile americane aduc un sfert din profitul total al Royal Bank of Scotland.