Nume ca Versace, Moschino sau Armani vor cobori de pe podiumuri si vor urca in tabelele pietelor de capital. Casele de moda italiene vor sa se listeze la bursa in urmatoarele luni, semn ca micile ateliere ale designerilor s-au transformat in afaceri puternice si profitabile, anunta The Guardian.
Burani Designer Holding, actionar maojoritar al casei de moda Mariella Burani, va opera AIM, administrata de bursa din Londra. Analistii sustin ca, in mai putin de 12 luni, investitorii vor putea cumpara actiuni ale companiilor Ferragamo, Prada sau Damiano, la bursa din Milano. Versace si Armani si-au anuntat, la randul lor, intentia de a se lista curand pe bursa.

"Ne aflam intr-un punct in care piata consuma masiv bunuri ale sectorului de lux", a declarat Emanuel Pedrotti, directorul companiei AlixPartners. Anul 2006 a adus rezultate neasteptate pentru majoritatea caselor de moda italiene, ca o reflectare a cresterii nivelului de trai in Europa. Astfel, casa de moda Prada a inregistrat o crestere a profitului net cu 63 % fata de anul precedent, in timp ce compania Aeffe, care detine casa de moda Moschino a atins un profit net record de 45 % din cifra de afaceri.

Majoritatea din cele aproximativ 800 de firme care livreaza bunuri de lux pe piata italiana au ajuns intr-un moment de rascruce. "Aceste companii se confrunta cu o schimbare la nivel generativ. Acestea simt nevoia sa fac trecerea de la o afacere de familie, in spirit antreprenorial, la o afacere de tip managerial, bine structurata", a declarat Claudia D'Arpizio, partener al Bain & Co.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri