Nume ca Versace, Moschino sau Armani vor cobori de pe podiumuri si vor urca in tabelele pietelor de capital. Casele de moda italiene vor sa se listeze la bursa in urmatoarele luni, semn ca micile ateliere ale designerilor s-au transformat in afaceri puternice si profitabile, anunta The Guardian.

Burani Designer Holding, actionar maojoritar al casei de moda Mariella Burani, va opera AIM, administrata de bursa din Londra. Analistii sustin ca, in mai putin de 12 luni, investitorii vor putea cumpara actiuni ale companiilor Ferragamo, Prada sau Damiano, la bursa din Milano. Versace si Armani si-au anuntat, la randul lor, intentia de a se lista curand pe bursa.

"Ne aflam intr-un punct in care piata consuma masiv bunuri ale sectorului de lux", a declarat Emanuel Pedrotti, directorul companiei AlixPartners. Anul 2006 a adus rezultate neasteptate pentru majoritatea caselor de moda italiene, ca o reflectare a cresterii nivelului de trai in Europa. Astfel, casa de moda Prada a inregistrat o crestere a profitului net cu 63 % fata de anul precedent, in timp ce compania Aeffe, care detine casa de moda Moschino a atins un profit net record de 45 % din cifra de afaceri.

Majoritatea din cele aproximativ 800 de firme care livreaza bunuri de lux pe piata italiana au ajuns intr-un moment de rascruce. "Aceste companii se confrunta cu o schimbare la nivel generativ. Acestea simt nevoia sa fac trecerea de la o afacere de familie, in spirit antreprenorial, la o afacere de tip managerial, bine structurata", a declarat Claudia D'Arpizio, partener al Bain & Co.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Piata romaneasca de fashion ajunge la 5 mld. euro. Topul jucatorilor