Pretul petrolului si-a continuat miercuri cresterea catre plafonul de 71 de dolari pe baril, atingand cele mai ridicate cote atinse in ultimele doua saptamani, dupa ce un ciclon a intrerupt livrarile energetice ale statului Oman inainte de a indrepta spre Iran, relateaza NewsIn..
Pretul petrolului Brent a crescut cu 25 de centi pana la 70,70 dolari pe baril, dupa ce atinsese un maxim de 70,80 de dolari, cel mai ridicat nivel atins de la data de 25 mai. Pretul petrolului comercializat la bursa din New York a crescut cu 19 centi, pana la 65,80 dolari pe baril.

Ciclonul Gonu, care este cea mai puternica furtuna tropicala ce a atins coasta Omanului din 1977, a intrerupt productia si incarcarea, ducand la inchiderea temporara a unui termina petrolier ce livra 650.000 de barili pe zi.

Aceasta furtuna si-a pierdut miercuri din putere, indreptandu-se catre stramtoarea Hormuz, care este una din cele mai importante rute pentru livrarile petroliere din golful Persic.

Publicarea datelor privind situatia stocurilor americane de benzina ar putea duce la o crestere suplimentara a pretului petrolului, pentru a cincea saptamana consecutiv.

Sezonul de varf al consumului din Statele Unite ale Americii a inceput in urma cu o saptamana iar comerciantii vor dori sa afle daca rezervele au crescut pentru a veni in intampinarea acestui fenomen.

Intreruperile de productie in Nigeria si disputa nucleara a Iranului cu Occidentul raman in continuare doua aspecte ce influenteaza evolutia preturilor petrolului, a declarat un economist specializat in minereuri si energie al National Bank of Australia, Gerard Burg.

Momentan, capacitatea de productie a Nigeriei este redusa cu aproximativ 722.000 de barili pe zi, sau 26% din total, din cauza atacurilor militantilor din delta Nigerului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri