Banca Centrala Europeana a majorat prognoza privitoare la inflatia pe 2007 din zona euro, dar si-a pastrat previziunile pentru 2008, ceea ce sugereaza ca BCE va urca in continuare dobanda de politica monetara, informeaza NewsIn.
BCE a majorat si asteptarile privitoare la cresterea economica a celor 13 tari membre ale zonei euro in acest an, chiar daca Banca Centrala Europeana a urcat dobanda cheie la cel mai accentuat nivel al ultimilor aproape sase ani, de 4%.

Perspectiva privitoare la inflatia din zona euro pentru 2007 a urcat la 2%, fata de 1,8% cat se estimase in martie, peste tinta de inflatie a BCE de aproape 2%.

Inflatia va fi intre 1,8 si 2,2% in 2007, fata de intervalul cuprins intre 1,5-2,1%, estimat acum trei luni.
Noile proiectii ale BCE pentru indicele armonizat al inflatiei pentru 2008 se situeaza intre 1,4 si 2,6%, cu o medie de 2%, la fel ca si in prognoza din martie.

Jean-Claude Trichet a spus ca riscurile pentru stabilitatea preturilor sunt accentuate.

Produsul intern brut din zona euro se va situa intre 2,3% si 2,9% in 2007, cu o medie de 2,6%, iar in 2008, intre 1,8% si 2,8%, cu o medie de 2,3%.

In urma cu trei luni, analistii de la BCE au estimat o crestere economica de aproximativ 2,5% pentru 2007, respectiv de 2,4% pentru 2008.

Proiectiile se bazeaza pe estimarile analistilor din piata ca va urca dobanda cheie, ceea ce poate insemna ca BCE va majora mai mult dobanda cheie in acest an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri