Renumitul producator suedez de mobila IKEA a decis inlocuirea parcului actual de masini cu autovehicule hibrid, relateaza BBC.
Compania a anuntat ca va cumpara 50 de masini Honda Civic Hybrid, care produc un nivel mai scazut de emisii de carbon. Gigantul suedez intentioneaza sa comande si mai multe masini ecologice anul viitor. Mai mult decat atat, IKEA a distribuit 60.000 de becuri economice celor 9.600 de angajati din Marea Britanie.

Acestia sunt doar primii pasi din planul mai amplu al companiei de a-si imbunatati imaginea prin diminuarea impactului asupra mediului inconjurator. IKEA intentioneaza ca pana in 2012 sa foloseasca resurse energetice reciclabile pentru sistemele de electricitate si incalzire din magazinele sale de pe tot mapamondul. Tot pana la aceasta data, producatorul suedez si-a propus si reducerea globala a consumului energetic cu 25%.

“Nu sustinem ca noi avem raspunsuri pentru toate problemele. Credem insa ca am pornit intr-o directie buna si vom continua sa examinam activ si alte initiative de a proteja mediul inconjurator”, a declarat managerul de mediu al companiei, Charlie Browne.

Fundatia Nationala a Energiei a salutat initiativa companiei si a declarat ca toti angajatii IKEA ar trebui sa participe activ la reducerea emisiilor de carbon.

Producatorul suedez de mobila IKEA a deschis primul magazin de mobila din Romania in zona bucuresteana Baneasa, in luna martie a acestui an. Cifra de afaceri estimata pentru anul 2007 este de 40 milioane euro.

Marca scandinava a fost inregistrata in anul 1943 in Suedia, depasind in scurt timp granitele tarii. In august 2006, IKEA avea 237 de magazine in34 de tari de pe patru continente, iar numarul vizitatorilor la nivel mondial era de 500 de milioane. Gigantul suedez a inregistrat in anul fiscal 2006 o cifra de afaceri de 17,5 miliarde euro. IKEA a reusit sa ocupe un segment de nisa foarte apreciat, cel al mobilei care poate fi montata/demontata usor de catre client, cu un design practic si modern.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri