Londra este principalul centru comercial al lumii, reiese dintr-un studiu realizat de compania specializata in carduri de credit MasterCard, ce evalueaza cele mai mari orase ale lumii dupa cat influenteaza economia globala

Cu un mediu de afaceri flexibil, legaturi financiare puternice la nivel global si un nivel ridicat al comertului international si turismului, Londra se situeaza pe primul loc in Worldwide Centers of Commerce Index. Orasul devanseaza New York-ul in patru din cele sase directii de masurare si inregistreaza un punctaj semnificativ mai mare fata de alte orase europene.

Tokio a ocupat pozitia a treia, inaintea orasului Chicago, conform primei editii a Indexului Centrelor de Comert Global MasterCard.

Hong-Kong, care a ocupat pozitia a cincea, a depasit rivalul Singapore, ce a ocupat locul sase, datorita unui climat de afaceri mult mai bun si volumelor mai mari de tranzactii de capital.

Pe locurile imediat urmatoare s-au situat orasele Frankfurt, Paris, Seul, Los Angeles si Amsterdam.

Acest index, care va fi publicat anual de catre MasterCard, acopera 63 de orase, fiind realizat de un grup de cercetatori in domeniul economic,social si al dezvoltarii urbane din intreaga lume.

Ratingul este realizat conform structurii legale si politice, stabilitatii economice, mediul favorabil pentru afaceri, fuxuri financiare, prestanta ca centru de afaceri si ca centru ce cunostinte si informatii.

Orasul australian Sydney a ocupat locul 14, in timp ce Dubai, care este principalul centru regional de trafic aerian si de transport de marfa, cu un climat de afaceri flexibil, a fost numit cel mai important centru economic din Orientul Mijociu, ocupand locul 37 in clasamentul general.

Centrul financiar al Chinei, Shanghai, a ocupat locul 32 in timp ce Beijing a ocupat locul 46, imediat inainte de capitala financiara a Indiei, Mumbai.

Budapesta a ocupat locul 40, Praga locul 41, Varsovia locul 49 iar Moscova locul 50.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Mastercard: FinTech-urile trebuie sa arate dovada succesului comercial