Record la vanzari pentru spaniolii de la Zara

Vanzarile din afara Spaniei si controlul costurilor au propulsat compania care detine lantul de magazine Zara in topul celor mai profitabile firme in perioada Februarie-Aprilie a acestui an.

Producatorul spaniol Inditex a raportat o crestere de peste o treime a veniturilor pana la 200 milioane de euro, anunta BBC News. La majorarea profitului a contribuit si devalorizarea monedei americane in raport cu moneda euro, producatorul achizitionand materia prima din Statele Unite.

Inditex este unul din cei mai mari retaileri europeni aflati in plina dezvoltare, avand deschise 3.245 de magazine in intreaga lume, din care 114 in perioada amintita anterior.

Planurile de viitor ale companiei includ dezvoltarea retelei de magazine, prin deschiderea unui numar intre 440 si 520 de noi reprezentante pana la finele lui 2007, printre care Pull and Bear si Berksha, branduri aflate sub tutela Inditex.

In Marea Britanie, Zara a devenit un brand foarte popular, oferind produse mai ieftine comparativ cu nivelul pietei, dar la o calitate superioara.

Compania spaniola Zara face parte din grupul Inditex, cel mai mare retail de moda in Europa, ce isi propune pentru acest an sa investeasca aproximativ 900 de milioane de euro in vederea dezvoltarii sale cat si deschiderea a 480 de magazine, dintre care 15 vor fi in China.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri