Vanzarile din afara Spaniei si controlul costurilor au propulsat compania care detine lantul de magazine Zara in topul celor mai profitabile firme in perioada Februarie-Aprilie a acestui an.
Producatorul spaniol Inditex a raportat o crestere de peste o treime a veniturilor pana la 200 milioane de euro, anunta BBC News. La majorarea profitului a contribuit si devalorizarea monedei americane in raport cu moneda euro, producatorul achizitionand materia prima din Statele Unite.

Inditex este unul din cei mai mari retaileri europeni aflati in plina dezvoltare, avand deschise 3.245 de magazine in intreaga lume, din care 114 in perioada amintita anterior.

Planurile de viitor ale companiei includ dezvoltarea retelei de magazine, prin deschiderea unui numar intre 440 si 520 de noi reprezentante pana la finele lui 2007, printre care Pull and Bear si Berksha, branduri aflate sub tutela Inditex.

In Marea Britanie, Zara a devenit un brand foarte popular, oferind produse mai ieftine comparativ cu nivelul pietei, dar la o calitate superioara.

Compania spaniola Zara face parte din grupul Inditex, cel mai mare retail de moda in Europa, ce isi propune pentru acest an sa investeasca aproximativ 900 de milioane de euro in vederea dezvoltarii sale cat si deschiderea a 480 de magazine, dintre care 15 vor fi in China.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri