Grupul bancar Barclays are un plan de rezerva privind imbunatatirea ofertei de preluare a bancii olandeze ABN Amro, urmand a oferi o suma in numerar pe langa suma initiala in actiuni, afirma cotidianul Financial Times
Cotidianul a precizat ca Barclays este constient de faptul ca in cazul in care disputa legala pentru preluarea ABN nu va fi rezolvata in favoarea sa, va trebui sa imbunatateasca oferta sa de 65 miliarde euro pentru a putea castiga lupta impotriva consortiului condus de Royal Bank of Scotland.

Financial Times afirma citand surse familiare cu aceasta afacere ca Barclays intentioneaza sa reduca cantitatea de actiuni oferite pentru a le inlocui cu numerar.

Barclays nu va lua o decizie in acest sens pana cand va deveni clar daca oferta consortiului condus de RBS, in valoare de 71,4 miliarde dolari, care doreste partajarea grupului ABN Amro, va putea fi luata in considerare.

Oferta depinde de reusita consortiului, din care mai fac parte bancile Santander si Fortis, de a rezolva o disputa cu Bank of America privind divizia americana a ABN, LaSalle.

Posibilitatea majorarii ofertei ar putea nemultumii investitorii importanti, care sunt ingrijorati de posibilitatea inceperii unui razboi al ofertelor intre Barcalys si RBS.

Curtea suprema a Olandei va lua pana la jumatatea lunii iulie o decizie privind posibilitatea ca actionarii ABN sa blocheze vanzarea diviziei americane LaSalle grupului Bank of America, deschizand astfel calea catre o oferta mai substantiala pentru preluarea grupului olandez.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri