Bancile Citigroup, UBS, Morgan Stanley si Deutsche Bank sunt acuzate ca au manipulat piata in ceea ce priveste falimentul firmei Parmalat si li se va intenta proces, potrivit unei citatii emise de un judecator din Milano, relateaza miercuri surse judiciare, anunta NewsIn.

Judecatorul Cesare Tacconi a chemat in instanta si 13 persoane fizice, acuzate tot de manipularea pietei, la sfarsitul audierilor preliminare legate de acest caz, au declarat pentru Reuters, sub anonimat, surse judiciare.

Citigroup a anuntat ca banca si directorul ei general Paolo Botta "sunt siguri ca rezultatul procesului va dovedi ca banca nu este vinovata, ci este chiar partea vatamata".

Morgan Stanley a anuntat ca "a efectuat o reexaminare completa a afacerilor cu Parmalat si a descoperit ca totul s-a desfasurat corect".

Reprezentantii Deutsche Bank si ai UBS au negat anterior ca ar fi comis vreo greseala. Compania de management al activelor Nextra a solicitat luna trecuta negocieri in acest caz.

Procesul va incepe la data de 22 ianuarie 2008. Parmalat a dat faliment in 2003, din cauza datoriilor masive. Din 2003 pana in prezent compania a fost restructurata si a fost listata iar la bursa din Milano in 2005.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Principalele 5 greseli care duc la esuarea unui start-up