Pretul petrolului Brent, de livrare in luna august, considerat cel mai reprezentativ pentru piata petroliera, a scazut cu 25 de euro, pana la nivelul de 71,22 centi pe baril iar pe piata americana petrolul a pierdut 12 centi, pentru a atinge nivelul de 67,88 dolari pe baril.

Petrolul Brent a atins la sfarsitul saptamanii trecute nivelul maxim al ultimelor zece luni, de 71,88 dolari pe baril, dupa ce ultimul raport din Statele Unite ale Americii a aratat ca stocurile nu au crescut conform asteptarilor iar productia rafinariilor a scazut.

Persoane inarmate au atacat la sfarsitul saptamanii trecute un terminal petrolier operat de grupul Eni, reinoind ingrijorarile legate de livrarile de petrol provenite din cel mai mare exportator al Africii.

Pentru ziua de miercuri este programata o greva generala in Nigeria. Productia petroliera a Nigeriei este redusa cu aproximativ 600.000 de barili din cauza atacurilor militantilor. Un responsabil nigerian a precizat ca greva generala programata pentru aceasta saptamana va duce la sistarea exporturilor de petrol.