Oficialii lantul american de restaurante de tip fast-food Wendy\'s, au anuntat ca iau in calcul posibilitatea de a vinde compania, ca urmare a profitului foarte scazut inregistrat in acest an.
“Comitetul special a hotarat ca vanzarea companiei ar putea fi un pas important pentru Wendy's si toti cei implicati in dezvoltarea companiei”, a declarat James V. Pickett, director executiv al Wendy's.

Reprezentantii Wendy's, aflati sub presiunea actionarilor, au format un comitet special in luna aprilie, pentru a determina modalitati prin care sa majoreze pretul stocului de actiuni. Dupa publicarea acestui anunt, actiunile Wendy's au scazut cu 3,7% la 38,26 de dolari (28,53 de euro).

Wendy's s-a confruntat in ultimii doi ani cu restructurari, rezultate mult sub asteptari si o competitie dura din partea concurentilor McDonald's si Burger King. Spre desosebire de acestia, Wendy's nu a mizat pe segmentul inovatiei in lansarea de produse care aduc profituri uriase concurentei.

“Imaginea Wendy's a pierdut mult din forta sugestiva pe care o avea in urma cu patru-cinci ani”, a precizat Bob Goldin, vice-presedinte la Technomic, companie care activeaza in domeniul consultantei.
“Trebuie sa inovezi in spatiul ingust al fast-food-ului. Competitorii au un avans definitoriu si, in ciuda eforturilor depuse de Wendy's, se pare ca distanta este inca considerabila”, a adaugat Goldin.

Oficialii Wendy's au declarat ca vor revizui planul strategic, cautand si sugestii cu privire la “imbunatatirea performantelor si crearea de valoare adaugata companiei”.

“Strategia noastra este sa revitalizam brand-ul Wendy's, sa imbunatatim relatiile cu clientii si sa generam o crestere sustenabila a lantului de restaurante care sa produca rezultate pozitive”, a afirmat directorul executiv si presedintele Kerii Anderson. “Ultimele douasprezece luni au adus incasari mari pana in mai, in schimb ultimele doua luni au fost mult mai dificile si am optat pentru ajustarea agresiva a preturilor pentru a propulsa Wendy's din nou in prima linie pe piata fast-food”.

Compania si-a reevaluat incasarile de la 330-340 milioane de dolari estimate initial (246-253 milioane de euro) la 295-315 milioane de dolari (220-235 milioane de euro) in decursul acestui an.

Pana la acesasta ora nu au fost oferite detalii in legatura cu preluarea Wendy's de catre alt jucator de pe piata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri