ING va prelua banca turceasca Oyak Bank pentru 2,67 mld. dolari

Grupul olandez de servicii financiare ING Groep NV a ajuns la un acord privind achizitionarea bancii turcesti Oyak Bank pentru suma de 2,673 miliarde dolari, precizand ca se asteapta ca aceasta tranzactie sa duca la majorarea castigurilor pe actiune incepand cu anul 2008, relateaza NewsIn.

Banca olandeza a declarat ca aceasta preluare nu va avea niciun efect asupra programului ING de rascumparare de actiuni, ce se ridica la 5 miliarde euro (6,70 miliarde dolari).

"Aceasta achizitie se conformeaza strategiei noastre de a sustine cresterea organica a grupului prin achizitii potrivite", a declarat directorul executiv al lui ING, Michel Tilmant, intr-un comunicat.

Oyak Bank, o banca turceasca de dimensiuni medii, este considerata ca una dintre ultimele oportunitati de a patrunde pe piata bancara din Turcia, aflata in plina extindere, dupa o serie de achizitii straine.

Mai multi investitori straini si-au exprimat interesul de a achizitiona banca Oyak de cand compania-mama, conglomeratul turcesc Oyak Group, a semnalat dorinta de a vinde in totalitate divizia sa bancara.

ING a precizat ca va finanta aceasta preluare prin intermediul resurselor interne, tranzactia urmand a fi finalizata in a doua jumatate a anului curent.

Capitalizarea de piata a ING se ridica la aproximativ 70 de miliarde euro (93 miliarde dolari).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Irlanda va relaxa restricțiile pentru turiștii străini din 20 iulie
Setari Cookie-uri