Grupul olandez de servicii financiare ING Groep NV a ajuns la un acord privind achizitionarea bancii turcesti Oyak Bank pentru suma de 2,673 miliarde dolari, precizand ca se asteapta ca aceasta tranzactie sa duca la majorarea castigurilor pe actiune incepand cu anul 2008, relateaza NewsIn.
Banca olandeza a declarat ca aceasta preluare nu va avea niciun efect asupra programului ING de rascumparare de actiuni, ce se ridica la 5 miliarde euro (6,70 miliarde dolari).

"Aceasta achizitie se conformeaza strategiei noastre de a sustine cresterea organica a grupului prin achizitii potrivite", a declarat directorul executiv al lui ING, Michel Tilmant, intr-un comunicat.

Oyak Bank, o banca turceasca de dimensiuni medii, este considerata ca una dintre ultimele oportunitati de a patrunde pe piata bancara din Turcia, aflata in plina extindere, dupa o serie de achizitii straine.

Mai multi investitori straini si-au exprimat interesul de a achizitiona banca Oyak de cand compania-mama, conglomeratul turcesc Oyak Group, a semnalat dorinta de a vinde in totalitate divizia sa bancara.

ING a precizat ca va finanta aceasta preluare prin intermediul resurselor interne, tranzactia urmand a fi finalizata in a doua jumatate a anului curent.

Capitalizarea de piata a ING se ridica la aproximativ 70 de miliarde euro (93 miliarde dolari).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri