Concernul TriGranit din Ungaria cu afaceri si in Romania va cheltui circa cinci miliarde de euro pentru a achizitiona companii mai mici si pentru a dezvolta mai multe proiecte imobiliare in Rusia, a declarat presedintele companiei, Sandor Demjan.

TriGranit, cu sediul central in Budapesta, a achizitionat in luna iunie o companie ruseasca si si-a propus sa mai cumpere cel putin alte noua pentru a derula investitii care se ridica la circa cinci miliarde de euro, sustine presedintele companiei. TriGranit a format, recent, si un parteneriat cu o divizie a Gazprombank pentru a ridica mai multe cladiri de birouri si centre comerciale in cateva orase din Rusia, inclusiv in Moscova si St. Petersburg, anunta NewsIn.

"Exista un imens potential si nenumarate posibilitati in acest moment pe piata din Rusia. Investitiile din aceasta tara au crescut la circa 4,2 miliarde de dolari anul trecut de la mai putin de 500 de milioane in 2005", a adaugat Demjan.

Concernul deruleaza in prezent investitii si in Romania, iar directorul de dezvoltare al TriGranit, Torok Arpad a declarat recent, la Cluj, ca in urmatorii cinci ani concernul doreste sa investeasca doua miliarde euro in diferite proiecte in tara noastra. "Cautam la modul serios posibilitati si terenuri disponibile pentru in Brasov, Arad si Craiova pentru a dezvolta proiecte asemanate Polus Center-urilor de la Cluj si Constanta", a declarat Torok in cadrul unei conferinte de presa de la Cluj-Napoca.

Din suma de doua miliarde de euro, un miliard este deja destinat proiectului Esplanada din Bucuresti a carui contract va fi semnat cel mai probabil in vara, dupa ce primarul general al Capitalei Adriean Videanu a anuntat ca negocierile se vor incheia la sfarsitul lunii iunie.

TriGranit a cheltuit in ultimii zece ani mai mult de 1,5 miliarde de euro pentru investitii in Europa de Est si va continua sa aloce alte opt miliarde in urmatorii trei ani. Proiectele companiei includ o arena sportiva in Zagreb, centre comerciale si hoteluri in Bucuresti.

Concernul ungar TriGranit a fost infiintat in anul 1997 si deruleaza momentan 30 de proiecte in 11 tari, cu o valoare totala de opt miliarde de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Canada se opune revenirii la formula G8 prin reprimirea Rusiei