Cea mai mare banca de investitii din Islanda vine la BVB

Banca de investitii cu sediul la Praga Wood&Company, prima societate de brokeraj straina care va activa direct pe Bursa de Valori Bucuresti, a vandut jumatate din actiunile sale celei mai mari banci de investitii islandeze Straumur, intr-o tranzactie al carei pret nu a fost dezvaluit

Wood & Company, unul din liderii bancilor de investitii din zona central si est europeana, a anuntat ca parteneriatul cu Straumur ii va da posibilitatea unei expansiuni in pietele promitatoare din regiune.

Potrivit aranjamentului, ale carui detalii financiare nu sunt dezvaluite, islandezii vor achita pachetul de 50% din Wood atat in cash, cat si la schimb, cu actiunile proprii. Totodata, Straumur a negociat posibilitatea unei preluari complete a bancii de investitii Wood, dar nu mai devreme de 2011, anunta NewsIn.

Achizitia ii va da posibilitatea bancii de investitii Straumur sa se extinda la nivel international si sa isi mareasca veniturile din taxe si comisioane prin dezvoltarea afacerilor axate pe clienti.

Wood & Company este detinuta de patru parteneri care s-au angajat sa conduca, in continuare, banca, impreuna cu Straumur.

"Wood & Company este exceptional de bine pozitionata pe aceasta piata si este principalul punct de acces catre Europa Centrala si de Est. Aceasta companie a fost extrem de profitabila in ultimii zece ani, fiind un actor unic in aceasta regiune. Aceasta achizitie respecta liniile strategiei noastre de crestere pe plan international", a declarat directorul executiv al Straumur, William Fall.

"Prin aceasta achizitie ne vom majora venitul obtinut din tarife si comisioane percepute pentru serviciile bancare de investitii, lucru care reprezinta un alt obiectiv al companiei. Pe fondul recentei achizitii a bancii finlandeze eQ Bank, Wood & Company intareste linia noastra de produse si servicii, precum si extinderea noastra pe plan geografic", a adaugat Fall.

Straumur ofera o gama completa de servicii de investitii bancare, printre care si servicii de brokeraj, consultanta financiara corporativa si administrare de active. Wood & Company isi obtine principalele venituri din servicii de brokeraj pe piata de capital (tranzactii electronice si cercetare) si din comisioane pentru activitati financiare corporative, care vor creste semnificativ portofoliul de produse si servicii al Staumur. Wood & Company va beneficia, la randul sau, de situatia financiara solida a Staumur si de modelul de afaceri integrat al acesteia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri