Profitul trimestrial al FedEx a crescut cu 7%

Reprezentantii companiei de curierat rapid FedEx, cu sediul in Memphis, Tennessee, au anuntat un profit trimestrial in crestere, estimand o crestere a cifrei de afaceri sub asteptari, cauzata de slabirea economiei americane.

Conducerea FedEx a declarat ca profitul din ultimul trimestru al anului fiscal 2007 incheiat pe 31 mai s-a majorat cu 7% pana la 610 milioane de dolari (456 milioane de euro), comparativ cu rezultatele inregistrate in aceeasi perioada a anului precedent, de 568 milioane de dolari (424 milioane de euro).

Veniturile obtinute de FedEx includ si un castig generat de o intelegere cu fabricantul Airbus in ceea ce primeste anularea unei comenzi de achizitionare a unui avion A380. Excluzand acest venit, incasarile trimestriale au scazut sub pragul de 1,96 de dolari pentru o actiune estimat de analistii Wall Street.

"Performantele slabe ale sectorului industrial limiteaza cererea pentru serviciile de transport", a declarat presedintele FedEx, Frederick Smith."Ne asteptam ca economia Statelor Unite sa inregistreze o crestere modesta pana la sfarsitul verii", a continuat Smith.

FedEx estimeaza veniturile in trimestrul curent aproximativ intre 1,45 si 1,60 de dolari (1,08 si 1,19 de euro) pe actiune, apreciind incasarile anului fiscal 2008 la un nivel intre 7,00 si 7,40 de dolari (5,22 si 5,52 de euro) pe actiune. Analistii au previzionat 1,61 de dolari (1,20 de euro) pe actiune in trimestrul curent si 7,35 de dolari (5,49 de euro) pe actiune in anul fiscal urmator.

Cresterea veniturilor va fi mult sub nivelul stabilit de circa 10-15%, datorita stagnarii economiei americane, anunta oficialii americani

" Rezultatele FedEx sunt dovada unei economii lenese", sustine Stephen Lieber, director de investitii al Alpine Woods Investments si actionar in cadrul FedEx cu un pachet de actiuni in valoare de 13 miliarde de dolari (9,71 miliarde de euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri