Morgan Stanley a afisat un profit trimestrial record

Banca de investitii americana Morgan Stanley a anuntat ca a inregistrat un profit net record pe al doilea trimestru, estimat la aproximativ 2 miliarde de euro, in crestere cu 40%, relateaza Le Monde.

“Suntem foarte hotarati ca in maxim cinci ani sa dublam rezultatele obtinute in 2005”, a declarat John Mack, presedintele Morgan Stanley.

Cifra de afaceri a bancii americane a avut o crestere de 32% si a atins valoarea de 8,5 miliarde euro. In timp ce banca de investitii a inregistrat o crestere de 65%, cifra de afaceri pe piata bursiera de actiuni nu a crescut decat cu 38%. Activitatea pe piata bursiera de actiuni si obligatiuni a avut astfel o crestere a cifrei de afaceri intre 32% si 34%.

Rezultatele record obtinute de Morgan Stanley contrasteaza puternic cu rezultatele obtinute de principalii sai rivali americani Goldman Sachs si Bear Stearns, care au suferit pierderi importante datorita crizei manifestate pe piata imobiliara.

Goldman Sachs a inregistrat o crestere a profitului de 1%, in conditiile reducerii cu 1% a cifrei de afaceri pe al doilea trimestru. Profitul net al afisat de Bear Stearns in aceeasi perioada a scazut cu 32,9%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri