Grupul bursier NYSE Euronext, compania-mama New York Stock Exchange, a intrat in cursa pentru preluarea operatorului bursier italian Borsa Italiana, prin lansarea unei oferte preliminare care va concura cu cea facuta de un alt gigant bursier, London Stock Exchange Group, relateaza presa internationala.
Oferta NYSE Euronext, aflata in stadiu preliminar si putand suferi modificari in orice moment, se ridica la aproximativ 1,5 miliarde euro (2 miliarde dolari), valoarea apropiata de cea recent inaintata de LSE.

Un potential obstacol in calea finalizarii preluarii grupului Borsa Italiana de catre bursa londoneza ar putea fi chiar cel mai mare actionar al LSE, Nasdaq, care are puterea de a bloca orice actiune de amploare.

In prezent, Nasdaq este la randul sau implicat in preluarea operatorului bursier nordic OMX AB.

Bursele listate au momentan o capitalizare de peste 154 miliarde dolari, peste jumatate din aceasta suma fiind reprezentata de bursele nord-americane, Europa contabilizand aproximativ 30%, iar restul fiind rezervat burselor din regiunea Asia Pacific.

Tendinta de consolidare manifestata de ceva timp in industria bursiera este alimentata de necesitatea de a oferi investitorilor posibilitatea de a realiza schimburi transfontaliere, de presiunea pentru reducerea comisioanelor de tranzactionare si de aparitia tehnologiilor de noua generatie, ce au fortat scaderea preturilor.

Uniunea Europeana va schimba, din 1 noiembrie, reglementarile pietei financiare astfel incat noile reguli sa permita intermediarilor, caselor de brokeraj sau burselor de valori sa faca tranzactii in orice alt stat membru al UE.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri