Proaspatul presedinte francez, Nicolas Sarkozy, a sfatuit companiile frantuzesti si europene sa fie prudente in afacerile cu firmele chinezesti, mai ales in privinta transferurilor tehnologice, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

"Sunt uluit atunci cand cunosc asociatii chinezi ai unor grupuri frantuzesti sau europene industriale", a spus Sarkozy, in cadrul salonului aeronautic de la Paris. "Ma intreb cum s-au cunoscut. Trebuie sa fi fost dragoste la prima vedere. Ar trebui sa discutam despre transferurile tehnologice si cum au loc", a adaugat Sarkozy.

Acesta a subliniat faptul ca Europa trebuie sa se foloseasca de euro pentru a-si apara mai eficient interesele de afaceri. Sarkozy l-a intrebat, recent, pe presedintele Chinei, daca statul chinez planuieste sa reevalueze yuanul. "Acesta a fost politicos si mi-a zambit", a spus oficialul francez.

Presedintele francez a mai spus ca micile afaceri europene ar trebui sa beneficieze de aceleasi scutiri de care se bucura cele din Statele Unite, pe fondul reglementarilor Organizatiei Mondiale a Comertului pentru contractele publice. "Europa si Franta nu mai au nicio lectie de primit in ceea ce priveste liberalismul", a spus Sarkozy. "Lucrurile trebuie sa fie clare, naivitatea s-a terminat, este momentul pentru reciprocitate", a completat oficialul francez.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
BREAKING: Concurentul lui Kovesi pentru Parchetul European se retrage