Pentru prima data din luna aprilie a acestui an, pretul mediu al galonului de benzina s-a situat sub 3 dolari pe piata americana, potrivit raportului Lundberg Survey.

Pretul galonului de benzina a scazut cu o fractiune de cent sub 3 dolari, inregistrand o valoare medie de 2,9961 de dolari, conform studiului citat de CNNMoney.com. Raportul Lundberg Survey, condus de o companie americana de cercetare pe piata petrolului, a aratat o scadere de 11 centi a pretului unui galon de combustibil inregistrata la benzinariile americane in ultimele doua saptamani.

Desi productia de combustibili a fost sustinuta de importuri si de cresterea capacitatii rafinariilor, cererea ridicata va mentine costurile foarte mari mai ales in perioada de trafic maxim. Prin urmare, petrolul s-a situat vineri la nivelul de 69,14 de dolari pe baril la inchiderea bursei de marfuri din New York, cea mai mare valoare raportata dupa august 2006. “De atunci, greva din Nigeria s-a mai temperat, facand posibil pe viitor ca pretul petrolului sa mai scada putin”, a declarat Lundberg.

Din toate orasele mari americane care au fost verificate in acest sens, orasul Jackson din Michigan, a avut cel mai mic pret la galonul de combustibil, de 2,75 de dolari, in timp ce in Chicago s-a inregistrat recordul de 3,39 de dolari pe galon. Alte orase americane au fost Houston cu 2,87 de dolari pe galon, Boston cu 2,96 de dolari, Las Vegas cu 3,05 de dolari si Los Angeles cu 3,10 de dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
JTI: Activistii anti-tutun au inundat spatiul public cu date ireale