OMV confirma ca a platit circa un miliard de euro pentru achizitia a 8,6% din actiunile MOL, ajungand la o participatie de 18,6% si lasa sa se inteleaga ca vizeaza o preluare a grupului petrolier ungar, potrivit unui comunicat de presa al OMV.
Comunicatul mentioneaza ca OMV a achizitionat mai multe pachete de actiuni MOL, pretul mediu per actiune apropiindu-se de pretul actiunilor tranzactionate, iar suma totala ridicandu-se la circa un miliard de euro, anunta NewsIn.

"Achizitia unei participatii suplimentare la compania MOL consolideaza pozitia OMV si constituie un pas in directia cooperarii pe termen lung dintre cele doua companii", a declarat presedintele OMV, Wolfgang Ruttenstorfer.

"Prin acesta operatiune, OMV urmareste sa-si consolideze participatia strategica in cadrul MOL. Compania este convinsa de beneficiile pe termen lung ale unei colaborari mai strinse, care va permite celor doua companii europene sa majoreze considerabil gradul de siguranta a furnizarii, ceea ce constituie un beneficiu semnificativ pentru Europa", mai informeaza comunicatul grupului austriac.

In opinia oficialilor OMV, astfel, vor putea fi capitalizate avantajele complementare ale celor doua companii in Europa Centrala.

"Europa Centrala reprezinta piata nucleu, atat pentru OMV, cat si pentru MOL, iar activitatile celor doua companii sunt complementare, deoarece fiecare se concentreaza pe regiuni diferite in cadrul acestei zone. O alianta intre OMV si MOL ar avea dimensiunea si capacitatea de a concura efectiv marile companii de petrol si gaze din lume", se mai arata in documentul citat.

OMV lasa sa se inteleaga ca prin majorarea participatiei la MOL pana la 18,6 % "se pozitioneaza pentru urmatorul val de consolidare" si vizeaza preluarea controlului asupra companiei ungar.

"Mai devreme sau mai tarziu, in aceasta industrie se va continua procesul de consolidare. Beneficiile unei aliante intre OMV si MOL au fost subliniate de catre analisti si investitori, iar conducerile OMV si MOL au luat in considerare, de mai multe ori, o colaborare intre cele doua companii. OMV priveste urmatorul val de consolidare ca pe o oportunitate pentru ambele companii de a-si uni fortele", mai mentioneaza comunicatul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri