La sfarsitul anului 2006, grupul spaniol Iberdrola a achizitionat compania britanica Scottish Power, iar anul acesta isi continua strategia de achizitii prin extinderea pe piata din Statele Unite.

Iberdrola a anuntat ca doreste sa achizitioneze grupul american Energy East pentru suma de 3,4 miliarde euro. Insa tinand cont de datoriile pe care compania americana le are, valoarea totala a achizitiei se va ridica la 6,4 miliarde euro. Astfel, pretul unei actiuni va fi de 21,17 euro, cu o prima de 27% in raport cu valoarea de la inchiderea sedintei bursiere, de 16,62 euro.

“Fuziunea cu grupul Energy East, face parte din strategia de extindere a companiei noastre si va permite o expansiune la nivel international pe pietele care au o crestere stabila”, a declarat Ignacio Galan, presedintele Iberdrola.

Citeste si:

Tranzactia cu Energy East va fi incheiata in intregime in numerar, iar rentabilitatea acestei achizitii ar trebui sa fie vizibila imediat dupa finalizare, atat pentru profitul obtinut pe actiune cat si pe cel obtinut din lichiditati.

Achizitia americanului Energy East este vazuta ca cea mai importanta oportunitate pentru cresterea pe piata internationala dar si pentru ameliorarea rezultatelor financiare ale grupului.