Comisarul european insarcinat cu piata interna, Charlie McCreevy, intentioneaza sa modifice legislatia bancara comunitara, pentru evitarea unor obstacole de genul celor intampinate de ABN AMRO cu oferta de preluare a bancii Antonveneta. Potrivit Reuters, McCreevy a afirmat ca va propune modificarea reglementarilor bancare din Uniunea Europeana, pana la sfarsitul anului, pentru eliminarea barierelor legislative care stau in calea fuziunilor si achizitiilor.

Acesta a adaugat ca in conditiile unui mediu competitiv intarzierile sunt in avantajul ofertantilor autohtoni. in opinia lui McCreevy, in cazul ofertei grupului ABN AMRO pentru Antonveneta a fost pierdut un timp pretios deoarece, in conformitate cu legislatia, autoritatile italiene analizeaza stabilitatea managementului si actionariatului institutiei financiare olandeze. Reforma legala avuta in vedere va inlatura obstacolele si ambiguitatile din calea recunoasterii mutuale si va stabili criterii si proceduri care vor fi aplicate de autoritatile competente din statele membre la evaluarea noilor actionari ai bancilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri