Producatorul de bere danez Carlsberg va strange pana la 70 de miliarde de coroane daneze (12,7 miliarde dolari) pentru achizitii nu este exclusa achizitia marcilor Scottish si Newcastle, au spus reprezentantii companiei, potrivit NewsIn.

"Vom strange, probabil, 40-50 de miliarde de coroane capital si alte 20 de miliarde coroane din imprumuturi, insa nu avem planuri concrete de achizitii", a spus directorul general de la Carlsberg, Nils Smedegaard Andersen, intr-un interviu acordat Reuters.

Al cincilea producator mondial de bere, care produce Carlsberg, Tuborg, Holsten si Baltika, poate strange capital in urma unei schimbari de statut efectuata luna trecuta in structura actionariatului de control, reprezentat de fundatia de caritate Carlsberg. "Aceasta schimbare de statut ne da posibilitatea sa facem achizitii mari si sa reactionam la o posibila preluare fortata de catre BBH", a spus Andersen.

Carlsberg si S&N detin in comun compania producatoare de bere din estul Europei Baltic Beverages Holding (BBH). Fundatia Carlsberg a primit, in mai, permisiunea de a-si reduce detinerea in cadrul companiei pana la "peste" 25%, de la 51% cat detine in prezent, dar poate pastra in continuare 51% din drepturile de vot.

Analistii spun ca miscarea va permite companiei Carlsberg sa isi dubleze capitalul si ca a inmultit speculatiile ca producatorul ar dori sa faca o oferta de preluare pentru partenerul din Edinburgh, S&N, care produce marcile Foster's si Kronenbourg in Europa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Seful URBB: Avem 10 mil. euro pentru investitii. Vom lansa pe banda rulanta