Acest indice lunar al agentiei germane a atins in iunie un nivel record, cu 214 puncte, cu 60 de puncte peste nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, si cu 10 puncte peste nivelul din mai.

Acest lucru semnaleaza "o foarte puternica intentie de recrutare", afirma un comunicat emis de agentie.

Agentia a subliniat in special sa numarul ofertelor de locuri de munca legate de internet a cunoscut o adevarata explozie, pe piata putand deja fi observate primele semne ale acestei penurii.

Citeste si:

Germania, confruntata cu o demografie foarte redusa, se intreaba cum va putea raspunde cererii de mana de lucru generate de cresterea sa economica substantiala.

Intr-un raport recent, Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica preseaza Germania sa "reactioneze mai hotarat si mai rapid decat alte state membre la diminuarea constanta a populatiei active".

OECD mai incurajeaza statul german sa elimine ostacole de netrecut din calea imigrantilor calificati. Pentru a obtine un permis de munca in Germania, un imigrant trebuie sa dovedeasca faptul ca beneficiaza de un venit anual de cel putin 85.000 de euro, precizeaza AFP.