Indicele Agentiei germane al pietei muncii, ce masoara numarul posturilor vacante in companii, a atins in iunie cel mai ridicat nivel din istorie, a anuntat miercuri institutia germana, alimentand ingrijorarile legate de o penurie a mainii de lucru in Germania, relateaza NewsIn.

Acest indice lunar al agentiei germane a atins in iunie un nivel record, cu 214 puncte, cu 60 de puncte peste nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, si cu 10 puncte peste nivelul din mai.

Acest lucru semnaleaza "o foarte puternica intentie de recrutare", afirma un comunicat emis de agentie.

Agentia a subliniat in special sa numarul ofertelor de locuri de munca legate de internet a cunoscut o adevarata explozie, pe piata putand deja fi observate primele semne ale acestei penurii.

Germania, confruntata cu o demografie foarte redusa, se intreaba cum va putea raspunde cererii de mana de lucru generate de cresterea sa economica substantiala.

Intr-un raport recent, Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica preseaza Germania sa "reactioneze mai hotarat si mai rapid decat alte state membre la diminuarea constanta a populatiei active".

OECD mai incurajeaza statul german sa elimine ostacole de netrecut din calea imigrantilor calificati. Pentru a obtine un permis de munca in Germania, un imigrant trebuie sa dovedeasca faptul ca beneficiaza de un venit anual de cel putin 85.000 de euro, precizeaza AFP.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Primul val de concedieri in bankingul romanesc din ultimii 4 ani