Pretul unui loc la Bursa de Valori din New York (NYSE) a scazut la putin peste un milion de dolari, dupa ce in urma cu doua saptamani a atins cel mai redus nivel din ultimii noua ani, informeaza Financial Times.

Propunerile legate de modificarea reglementarilor specifice ar putea face ca NYSE sa piarda din cota de piata, din cauza extinderii sistemului de tranzactionare electronica. Pentru a contracara aceasta tendinta, John Thain, directorul executiv al NYSE, a lansat un sistem de tranzactionare hibrid care combina operatiunile de pe ringul bursier cu executarea automata a tranzactiilor.

Pretul unui loc la bursa - ce da detinatorului dreptul de a tranzactiona titluri de proprietate in ringul NYSE - a scazut in ultimii ani pe fondul incertitudinilor legate de viitorul celei mai mari burse din lume. In urma cu doua saptamani, pretul unui loc la bursa costa 975.000 de dolari.

Preturile au scazut si din cauza controversei (din septembrie 2003) legate de onorariile incasate de Richard Grasso, fostul presedinte al bursei. De la plecarea lui Grasso, bursa a inregistrat tot mai multe vanzari in conditiile in care preturile scazusera. In prezent, pretul unui loc in ringul bursier de la New York este sub jumatate din recordul din 1999, de 2,7 milioane de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri