Pretul petrolului si-a continuat joi cresterea peste nivelul de 70 de dolari pe baril, din cauza raportului privind stocurile americane, care au cunoscut o scadere surprinzatoare intr-o perioada in care consumul atinge cote maxime, relateaza NewsIn.
La bursa din New York, pretul petrolului a crescut cu 32 de centi, pana la 69,29 dolari pe baril, dupa ce in cursul noptii de miercuri spre joi a inregistrat o crestere de 1,20 dolari pe baril, la scurt timp dupa aparitia raportului privind stocurile americane, care au scazut cu 700.000 de barili in cursul saptamanii trecute, contrar asteptarilor pietei, ce miza pe o crestere a stocurilor cu 1,2 milioane barili.

Productia rafinariilor a crescut in cursul saptamanii trecute, temperand tendinta de apreciere a pretului petrolului, comerciantii mizand pe majorarea stocurilor de combustibil.

"Reducerea stocurilor de benzina este cauzata in mare parte reducerii importurilor, nu a productiei interne, care a crescut", a declarat un analist al Commonwealth Bank of Australia, Tobin Gorey.

"Avand in vedere ca productia rafinariilor se apropie incet de nivelurile normale, sunt putine sanse ca stocurile sa continue sa scada", a adaugat acesta.

Pe termen lung, livrarile ar putea fi afectate de iesirea grupurilor Exxon Mobil si ConocoPhilips din Venezulea, dupa ce guvernul a decis sa nationalizeze proiectele energetice, in valoare de multe miliarde de dolari, dezvoltate de acestea.

Analistii au precizat ca aceasta decizie ar putea duce la scaderea productiei de petrol a Venezuelei, stat membru al Organizatiei tarilor Producatoare de Petrol (OPEC), care este al patrulea furnizor al Statelor Unite ale Americii, din cauza pierderii expertizei straine si capitalului.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri