Gigantul petrolier rus Lukoil a anuntat joi ca profitul net inregistrat in primul trimestru al anului fiscal curent a scazut cu 23% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 1,299 miliarde dolari, sub asteptarile pietei, relateaza NewsIn.
Lukoil a precizat ca profitul sau a fost afectat de majorarea tarifelor de export, de transport si de cheltuielile operationale mari.

"Insa acesti factori negativi au fost in parte contracarati de cresterea productiei de hidrocarburi", reiese din comunicatul emis de companie. Productia trimestriala de petrol a crescut pana la 24,4 milioane tone, cu 6% peste nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile totale ale Lukoil s-au ridicat la 15,736 miliarde dolari, fata de cele 15,041 inregistrate in primul trimestru al anului fiscal precedent.

Profiturile producatorilor rusi de petrol sunt puternic influentate de nivelul taxelor de export, cauzate de pretul petrolului pe plan global. Analisti se asteapta ca rezultatele financiare ale intregului sector sa fie afectate in cursul primului trimestru al anului fiscal curent.

Castigurile Lukoil inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) au scazut cu 13% pana la 2,432 miliarde dolari, cu putin peste nivelul de 2,41 miliarde dolari pe care mizau analistii
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri