Gigantul petrolier rus Lukoil a anuntat joi ca profitul net inregistrat in primul trimestru al anului fiscal curent a scazut cu 23% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 1,299 miliarde dolari, sub asteptarile pietei, relateaza NewsIn.

Lukoil a precizat ca profitul sau a fost afectat de majorarea tarifelor de export, de transport si de cheltuielile operationale mari.

"Insa acesti factori negativi au fost in parte contracarati de cresterea productiei de hidrocarburi", reiese din comunicatul emis de companie. Productia trimestriala de petrol a crescut pana la 24,4 milioane tone, cu 6% peste nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile totale ale Lukoil s-au ridicat la 15,736 miliarde dolari, fata de cele 15,041 inregistrate in primul trimestru al anului fiscal precedent.

Profiturile producatorilor rusi de petrol sunt puternic influentate de nivelul taxelor de export, cauzate de pretul petrolului pe plan global. Analisti se asteapta ca rezultatele financiare ale intregului sector sa fie afectate in cursul primului trimestru al anului fiscal curent.

Castigurile Lukoil inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) au scazut cu 13% pana la 2,432 miliarde dolari, cu putin peste nivelul de 2,41 miliarde dolari pe care mizau analistii


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
De ce sa nu alimentezi la benzinariile de pe Autostrada Soarelui