Fondurile de investitii Carlyle Group si Onex Corp au achizitionat filiala Allison Transmission a grupului General Motors pentru suma de 4,2 miliarde de euro, anunta publicatia franceza La Tribune.
Filiala Allison Transmission a grupului General Motors a fost achizitionata de fondurile de private equity Carlyle Group si Onex Corp pentru suma de 4,2 miliarde de euro.

Cesiunea include majoritatea activelor ce apartin filialei Allison Transmission printre care si sapte fabrici de productie in Indianapolis dar si reteaua mondiala de distributie. General Motors va pastra insa o sectie a filialei Allison situata aproape de Baltimore, care se ocupa cu contruirea transmisiilor duale pentru camioanele de tractaj.

Tranzactia ar trebui finalizata in al treilea trimestru dupa ce vor fi obtinute autorizatiile necesare. Desi vanzarea uneia din cele mai profitabile filiale este considerata de analisti ca fiind nestrategica, aceasta va aduce grupului General Motors o ameliorare pe plan financiar.

Carlyle Group si Onex Corp nu au fost singurii jucatori de pe piata care au dorit achizitia filialei Allison Transmission. Alte sapte fonduri de investitii si-au disputat titlul de castigator printre care Blackstone in asociere cu Permira, Centerbridge Capital Partners impreuna cu Bain, sau Greenbriar Equity, Clayton Dubilier & Rice cu Berkshire Hathaway.

Allison Transmission a fost lider de piata in 2006 in realizarea si fabricarea cutiilor de viteza pentru camioane, autobuze si vehicule militare. Cu un numar de 3.400 de angajati, filiala grupului General Motors a avut o cifra de afaceri de aproximativ un miliard si jumatate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri