Grupul alimentar francez Danone se afla in discutii cu gigantul american Kraft Foods privind vanzarea diviziei sale de biscuiti LU, conform informatiilor publicate luni de cotidianul financial Times, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Conform cotidianului britanic, care nu citeaza surse, Kraft Foods "s-ar afla in negocieri privind achizitia diviziei de biscuiti si produse din cereale a Danone, proprietara a marcilor LU, Prince si Tuc".

"In cursul noptii trecute planau inca incertitudini legate de aceste discutii, care s-ar putea sau nu finaliza prin semnarea unui acord de vanzare, pretul reprezentand o alta necunoscuta", a adaugat Financial Times.

Conform cotidianului britanic, Kraft Foods si Danone au refuzat sa comenteze aceasta informatie.

Saptamanalul economic francez Challange a afimat deja in cursul saptamanii trecute ca "Danone este gata sa vanda divizia LU daca pretul va fi convenabil", informatia fiind dezvaluita de mai multe case de brokeraj in notele destinate clientilor.

Printre posibilii actori interesati au fost mentionati Kraft Foods si Kellog's.

AFP a aflat, prin intermediul unei surse sindicale, ca marti va avea loc o reuniune cu conducerea sindicatului ce reprezinta muncitorii acestei divizii, salariatii LU temandu-se ca un anunt de vanzare va fi facut cu aceasta ocazie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Pascu, Geometry: Creativitatea romaneasca este una de necesitate
Setari Cookie-uri