Reprezentantii Trump Entertainment Resorts au anuntat ca nu au ajuns la un acord in legatura cu preluarea companiei de catre potentialii cumparatori, inregistrand o scadere a valorii actiunilor cu 14%.
Trump Entertainment administreaza trei cazinouri in Atlantic City, New Jersey. Depasind falimentul in urma cu doi ani, compania inca asteapta ca interesul investitorilor sa se concretizeze intr-o tranzactie care ar fi in beneficiul companiei si al actionarilor.

In speranta de a-si revizui alternativele strategice, compania l-a angajat in martie pe Merrill Lynch, pentru a evalua optiunile legate de preluarea companiei.

Chiar si asa, esecul companiei de cazinouri din portofoliul miliardarului Donald Trump vine intr-o perioada energica a pietei de entertainment si implicit a cazinourilor.

Luna trecuta, un grup condus de fondul privat de investitii Fortress Investment Group a platit 6,1 miliarde de dolari (4,52 miliarde de euro) pentru opearatorul de cazinouri Penn National Gaming. Harrah’s Entertainment, lider mondial pe piata cazinourilor, se afla in discutii in legatura cu preluarea sa de catre fonduri private de investitii, pentru suma de 17 miliarde de dolari (12,60 miliarde de euro). Operatorul Stations Casinos din Las Vegas se afla deasemenea pe lista achizitiilor iminente, cu suma de 5,4 miliarde de dolari (patru miliarde de euro).

Si atunci care sa fie cauza esecului Trump Entertainment? Sa fie tocmai Atlantic City? In ultimii ani, orasul a incercat o puternica transformare a imaginii sale, dintr-o simpla atractie de pe ruta New York - Philadelpia intr-o destinatie decadenta in stilul Las Vegas. Metropola cu vedere la mare a avut de infruntat si concurenta recenta din teritoriul adiacent, Pennsylvania, dar si legile privind interzicerea partiala a fumatului.

Potrivit ultimelor afisari Nasdaq, actiunile companiei Trump Entertainment au scazut vertiginos cu 1,81 de dolari (1,34 de euro) pana la 10,77 de dolari (aproximativ opt euro) pe actiune, dupa retragerea potentialilor investitori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri