Fondul de private equity Carlyle loveste din nou

Fondul de investitii Carlyle Group au achizitionat pentru suma de 3,6 miliarde de euro cel mai important furnizor de servicii medicale de pe piata americana, Manor Care, anunta publicatia franceza La Tribune.

La mai putin de o saptamana dupa ce a cumparat impreuna cu fondul de investitii Onex Corp, filiala Allison Transmission a grupului general Motors in valoare de 4,2 miliarde de euro, grupul american Carlyle Group face o noua achizitie, de data aceasta pe piata furnizorilor de servicii medicale.

Pentru suma de 3,6 miliarde de euro, Carlyle Group a achzitionat grupul american Manor Care, unul din cei mai importanti jucatori pe piata furnizarii de servicii medicale. Tinand cont de datoria pe care Manor Care o are, valoarea tranzactiei se ridica insa la 4,6 miliarde de euro. Astfel, valoarea unei actiuni se ridica la 49,33 euro, cu o prima de 20% .

Carlyle Groupe nu este primul fond de private equity care investeste in sectorul medical. In anul 2006 lantul de spitale private HCA a fost cumparat de trei fonduri de investii: KKR, Bain Capital si Merrill Lynch, pentru suma de 24,3 miliarde de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Bilanț COVID-19 la nivel global: cum arată situația
Setari Cookie-uri