Fondul american de investitii Blackstone a oferit grupului hotelier Hilton suma de 17 miliarde de euro, pentru achizitia sa. Aceasta tranzactie marcheaza intarirea pozitiei grupului american in sectorul hotelier, unde detine deja peste 100.000 de camere in Statele Unite si in Europa.
Apetitul fondurilor de investitii pentru achizitiile companiilor mari si cu traditie este tot mai ridicat, anunta publicatia franceza La Tribune. Fondul de private equity Blackstone a oferit grupului hotelier Hilton suma de 17 miliarde de euro pentru achizitia sa, preluand si datoria pe care acesta o are in prezent, de 5,5 miliarde de euro. Astfel, Blackstone va plati 34,90 de euro pentru fiecare actiune conform termenilor acordului incheiat intre cele doua grupuri, ceea ce aduce grupului Hilton o prima de 40 de procente.

Consiliul de administratie al grupului hotelier a acceptat propunerea facuta de Blackstone iar tranzactia va fi incheiata in al patrulea trimestru, dupa aprobarea actionarilor de la Hilton.

La inceputul anului 2006 fondul de investitii Blackstone a cumparat si grupul La Quinta Inns and Suits, si detine in prezent peste 100.000 de camere in Statele Unite si Europa. Prin achizitia lantului hotelier Hilton, Blackstone va intra de asemenea si in posesia marcilor de lux Hilton printre care Doubletree, Embassy Suites, Hampton Inn, si The Waldorf-Astoria Collection.

La nivel global, tranzactia incheiata de Blackstone nu face decat sa sublinieze rolul din ce in ce mai important al fondurilor de investitii in economia mondiala. Daca tranzactia cu Hilton se va concretiza, va face parte din primele zece achizitii de mare anvergura realizate de fondurile de investitii la nivel mondial.

Listarea la bursa a adus grupului american de private equity Blackstone un castig de 3 miliarde de euro, fiind cotata ca cea mai importanta listare din ultimii cinci ani.

Pe piata achizitiilor, recordul a fost stabilit de fondul canadian de private equity Teachers, care a cumparat grupul de telecomunicatii BCE cu 35,6 miliarde de euro.

Lista achizitiilor realizate de fondurile de investitii este departe de a fi incheiata. Fondul de investitii Carlyle Group a achizitionat pentru suma de 3,6 miliarde de euro cel mai important furnizor de servicii medicale de pe piata americana, Manor Care la mai putin de o saptamana dupa ce a cumparat impreuna cu fondul de investitii Onex Corp, filiala Allison Transmission a grupului general Motors in valoare de 4,2 miliarde de euro.

Fondul de investitii Kohlberg Kravis Roberts (KKR) este de asemenea activ in propunerea de oferte, mai ales in sectorul energetic si cel al furnizorilor de servicii medicale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri