In 2006, rata angajarilor in domeniul bancar a atins pragul de 10,8%, datorita, in special, numarului de tineri noi recrutati, anunta Asociatia Franceza a Bancilor (AFB).

Cu un numar de aproape 400.000 de colaboratori si o crestere de 0,9 procente in 2006, sectorul bancar francez inregistreaza o rata a angajarilor de 10,8%, anunta publicatia franceza La Tribune. Asociatia Franceza a Bancilor (AFB) a declarat ca 68% dintre recrutari se adreseaza tinerilor care au o varsta mai mica de 30 ani, ceea stabileste o medie a varstei de 42,3 ani.

In ultimii cinci ani, in sectorul bancar numarul recrutarilor a crescut masiv, cu peste 180.000 de persoane. Noii angajati sunt in proportie de 43% persoane cu studii superioare in domeniu si sunt recrutati din randul studentilor in ani terminali si masteranzi. Astfel datorita tinerilor angajati numarul de cadre a crescut cu 32% in mai putin de sapte ani si reprezinta 41% din efectivul total de colaboratori.

Un alt aspect interesant observat de AFB il reprezinta numarul de femei tot mai mare in sistemul bancar. In 2006, un procent de 57,2% din numarul total de locuri a fost ocupat de femei. Totusi, din numarul total de cadre, doar 38 de procente revin persoanelor de sex feminin, in continua crestere.

Aceste cifre nu fac decat sa demonstreze caracterul dinamic al sectorului bancar, care se afla intr-o continua dezvoltare. De asemenea, bankingul devine tot mai atractiv pentru tinerii absolventi, datorita numarului mare de recrutari in randul acestora.

Pe piata din Romania domeniul bancar ramane si in 2007 unul din cele mai dinamice sectoare si numara in prezent aproximativ 62.000 de angajati. Anul trecut au fost efectuate 6.000 de noi angajari in industria bancara, aproximativ 10% din numarul total de personal, astfel incat piata bancara a crescut cu 25% iar numarul de sucursale cu 30 de procente.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Ambasador Spania catre Guvern: Nu schimbi regulile in timpul jocului