Petrolul s-a ieftinit miercuri de la cotatia maxima a ultimelor zece luni, de 73 dolari/baril, desi analistii se asteapta ca petrolul sa se scumpeasca iar din cauza stocurilor scazute si a cresterii cererii de benzina
Stocurile americane de benzina, care sunt mai scazute fata de 2006, au crescut probabil cu doar 300.000 de barili saptamana trecuta, potrivit unui sondaj Reuters. Cererea de benzina este insa la fel de accentuata ca intotdeauna.

Petrolul Brent tranzactionat pe piata londoneza, pe care analistii il considera ca un indicator mai eficient pentru evolutia preturilor petrolului pe plan international decat titeiul vandut pe piata americana, s-a ieftinit cu 30 de centi, pana la cotatia de 72,63 dolari/baril, iar petrolul tranzactionat pe piata americana s-a ieftinit cu 29 de centi, pana la cotatia de 71,12 dolari/baril.

Petrolul Brent, care s-a scumpit de la cotatia de aproximativ 50 dolari/baril din ianuarie, a atins marti o cotatie maxima de 73,10 dolari/baril pe care nu a mai inregistrat-o din 25 august 2006.

Platforma de tranzactionare New York Mercantile Exchange este inchisa miercuri, deoarece este ziua nationala a Statelor Unite ale Americii, dar platforma de tranzactionare electronica ramane deschisa.

Statisticile administratiei americane pentru informatia din sectorul energetic vor fi publicate joi, din cauza zilei nationale a SUA, dar analistii estimeaza ca rezervele de titei au scazut cu 300.000 de barili.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri