Un judecator din Milano a decis vineri trimiterea in judecata a Bank of America, deoarece unii dintre angajatii bancii sunt banuiti ca au manipulat piata in legatura cu falimentul firmei italiene de produse lactate Parmalat, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Bank of America a anuntat vineri ca aceeasi decizie a fost luata si in cazul altor patru banci.

"In momentul in care se va ajunge la proces, consideram ca dovezile vor arata ca acuzatiile impotriva Bank of America sunt complet nefondate", se spune in comunicatul de vineri al Bank of America.

Surse judiciare au anuntat ca prcesul va incepe la Milano la data de 23 ianuarie 2008.

Judecatorul Cesare Tacconi, care a luat aceasta hotarare, a chemat in instanta luna trecuta bancile Citigroup, UBS, Morgan Stanley si Deutsche Bank si 13 persoane sub acuzatia de manipulare de piata. Procesul urmeaza sa inceapa la data de 22 ianuarie 2008. Bancile au negat toate acuzatiile.

"Bank of America a aplicat toate procedurile si politicile de conducere adecvate", se spune in comunicatul bancii.

Parmalat, cea mai mare companie alimentara italiana listata la bursa, a dat faliment in 2003. Din 2003 pana in prezent a fost restructurata si a fost listata iar la bursa din Milano in 2005.

O lege italiana din 2001 stipuleaza ca firmele sunt responsabile in fata legii daca nu au luat masurile necesare pentru a preveni infractiunile comise de angajati.

Nextra, divizia de management al activelor a Banca Intesa, acum Intesa Sanpaolo, a negociat o solutionare a cazului in afara curtii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri