Celebra casa de moda Prada a negat zvonurile publicate in cotidianul britanic Sunday Times despre o eventuala discutie intre reprezentantii Prada si miliardarul Richard Caring, in care se stipula ca acesta ar putea cumpara compania italiana.

“In niciun caz”, a fost declaratia ferma a purtatorului de cuvant al Prada, Tomaso Galli.

In raportul publicat de Sunday Times se mentioneaza si o presupusa competitie dintre miliardarul Richard Caring, proprietarul celor mai luxoase restaurante si cluburi din Londra, si cel putin doua fonduri private de investitii interesate in achizitia casei de moda Prada, celebra pentru viziunea inovativa si stilul original al designer-ului Miuccia Prada. Cotidianul a indicat cele doua fonduri de investitii ca apartinand districtului financiar londonez.

Tranzactia ar putea fi evaluate la peste 2 miliarde de euro, potrivit aceluiasi raport, fapt infirmat de Galli, caresustine ca “evaluarea publicata in raport este complet eronata”.

“Din punctul meu de vedere, Prada ar valora aproximativ 3,5 miliarde de euro”, a declarat Galli. Casa de moda nu a efectuat o evaluare formala, a adaugat acesta.

Aparitia raportului ar putea fi explicata de declaratiile din trecut ale directorului executiv Prada si in acelasi timp sotul creatoarei Miuccia Prada, Patrizio Bertelli, care s-a pronuntat pentru o posibila oferta publica de vanzare a companiei in viitorul apropiat.

Industria modei a devenit foarte atractiva pentru fondurile private de investitii datorita ratelor marginale foarte inalte si a cresterii ridicate a produselor, in special la nivel international, in Asia si Rusia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus | O firmă de turism a suspendat contractele angajaților din România
Setari Cookie-uri