Majoritatea ministrilor de finante ai Uniunii Europene (UE) sustin posibila candidatura a fostului ministru francez de finante, Dominique Strauss-Kahn, la sefia Fondului Monetar International (FMI), a anuntat marti Portugalia, ce prezideaza UE, potrivit Reuters, citat de NewsIn.
Dominique Strauss-Kahn este nascut in anul 1949 si este arhitectul cresterii economice a Frantei de la sfarsitul anilor 1990, spune Reuters. in calitate de ministru de finante din partea socialistilor, in perioada 1997-1999, Strauss-Kahn a contribuit la reducerea deficitului public al Frantei, astfel incat aceasta tara sa poata deveni membra a zonei euro. Strauss-Kahn a contribuit in aceeasi perioada la accentuarea cresterii economice a Frantei si la scaderea somajului.

Strauss-Kahn a deschis calea pentru privatizarea companiei France Telecom si a altor intreprinderi detinute de stat, decizii care i-au atras simpatizanti din randurile jucatorilor de pe piata si suspiciune in anumite cercuri socialiste.

Strauss-Kahn a demisionat din functia de ministru de finante in 1999, dupa ce a fost implicat intr-o ancheta deschisa in cazul unui scandal de coruptie. Dominique Strauss-Kahn a fost achitat ulterior de catre un tribunal care a aratat ca Strauss-Kahn a antedatat anumite documente, ca sa justifice taxe legate de tranzactii cu proprietati pe care le-a colectat in calitate de avocat, dar aceasta fapta nu reprezinta un fals.

Alte doua anchete in care a fost implicat numele lui Strauss-Kahn au fost inchise, arata Reuters.

Una dintre aceste anchete cerceta daca Strauss-Kahn a facut plati unui secretar personal din "buzunarele" fostei firme petroliere franceze de stat Elf. A doua ancheta a cercetat daca Strauss-Kahn a ascuns dovezi intr-un proces de coruptie impotriva presedintelui Jacques Chirac.

Anul trecut, Strauss-Kahn a pierdut sansa de a deveni candidatul partidului socialist pentru functia de presedinte al Frantei in fata lui Segolene Royal. in timpul campaniei in cauza, Strauss-Kahn s-a prezentat ca un candidat pentru clasa de mijloc si a spus ca isi doreste ca partidul sau de stanga sa devina o forta social-democrata. Segolene Royal a spus ca in cazul in care ar fi castigat alegerile prezidentiale, Strauss-Kahn ar fi devenit prim-ministru.

Talentul sau pentru limbi straine i-a extins imaginea lui Strauss-Kahn pe plan international, iar casatoria lui cu reporterul de televiziune Anne Sinclair, i-a adus adesea numele pe prima pagina a ziarelor. si inainte si in timpul carierei sale politice, Strauss-Kahn a fost profesor de economie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri