Fuziunea va fi finalizata in zilele ce vor urma, reiese dintr-un comunicat comun. Noul grup creat prin aceasta fuziune, denumit CME Group, va fi "cea mai importanta si diversificata bursa din lume", au precizat cei doi operatori bursieri din Chicago in acest comunicat.

CME Group va avea o capitalizare bursiera de peste 30 miliarde dolari, cu 50% mai mult decat capitalizarea grupului bursier transatlantic Nyse-Euronext (administrand mai ales bursele din Paris si New York).

CME Group va ocupa o pozitie dominanta pe piata produselor derivate americane si a instrumentelor financiare, controland peste 85% din piata contractelor futures din Statele Unite ale Americii, lucru ce ii va permite sa parieze pe evolutia preturilor imobiliare, precum si pe evolutiile climatice.

CBOT a fost tinta unei oferte de preluare venite din partea operatorului bursier Intercontinental Exchange (ICE), o platforma bursiera electronica din Atlanta (Georgia).

Citeste si:

"Aceasta este cea mai mare operatiune comerciala din istoria orasului Chicago si cred ca este una din putinele in care ambele parti ies castigatoare", a declarat presedintele grupului CBOT, activ pe piata de 159 de ani, Charles Carey.

Tendinta de consolidare in industria bursiera este alimentata de necesitatea de a oferi investitorilor posibilitatea de a realiza schimburi pe plan transfontalier, de presiunea pentru reducerea tarifele de tranzactionare si de aparitia de tehnologie de noua generatie, ce au fortat scaderea preturilor.