Carlyle va investi 479 milioane de euro in banca Ta Chong Bank din Taiwan. Pentru fiecare actiune grupul american de private equity va plati 12,45 de euro, ceea ce inseamna o prima de 41%, cu aproape cinci euro mai mult decat estimarile facute de analisti.

„Consiliul de administratie al grupului Carlyle a aprobat tranzactia si va investi mai mult decat a prevazut”, a declarat pentru agentia Bloomberg James Chiou, vice – presedinte al bancii Ta Chong. Prin intermediul acestei tranzactii, Carlyle va deveni primul actionar al bancii din Taiwan, detinand aproape 37% din capital.

Sectorul bancar din Taiwan, al patrulea ca importanta in Asia, continua sa atraga investitorii straini. In urma cu o luna fondul de investitii Longreach Group a preluat controlul bancii EnTie cu suma de 413 milioane de euro. Inainte de aceasta achizitie alte doua fonduri de private equity Citigroup si Standard Chartered au investit 312 milioane de euro respectiv 879,1 miliarde de euro in doua institutii bancare din Taiwan.