Banca americana Citigroup intentioneaza sa majoreze numarul filialelor sale japoneze cu 40%, ajungand la 200 de locatii, care includ si subsidiarele recent achizitionate ale companiei de brokeraj Nikko Cordial Corp, in incercarea de a-si consolida pozitia pe piata japoneza, a doua din lume in ceea ce priveste dezvoltarea economica si financiara.
Banca a solicitat ajutorul fostului ambasador american in Japonia, Howard Baker, si a fostului ministru de finante japonez Masajuro Shiokawa, in vederea expansiunii.

Dupa trei ani de la incercarea autoritatilor japoneze de a inchide activitatea Citigroup sub pretextul incalcarii regulamentelor, celmai mare grup financiar din lume a decis sa se reinventeze pe piata japoneza, optand pentru un process de rebranding.

Restructurarea a inceput cu relansarea unitatii locale, Citibank Japan, ca o banca japoneza, Citigroup devenind astfel prima banca straina care primeste o licenta de operare pentru a-si desfasura activitatea in regim de entitate proprie. Compania va mai deschide aproximativ 60 filiale in suburbiile metropolei Tokyo in urmatorii ani.

Citigroup detine in prezent 140 de unitati in Japonia, incluzand 32 de locatii Citibank, restul find reprezentat de sucursale ale Nikko Cordial, a treia dintre cele mai mari companii de brokeraj din Japonia.

Obiectivul companiei este lansarea in total a 200 de sucursale, a declarat purtatorul de cuvant al Citigroup, Atsuko Yoshitsugu, neprecizand insa si deadline-ul realizarii acestuia. Citigroup mizeaza pe piata afluenta japoneza, tintind clientii care opteaza pentru investitii in fonduri mutuale si portofolii cu active diversificate.

Oficialii companiei din partea japoneza au confirmat numirea lui Howard Baker, fost senator republican si ambasador al Americii in Japonia, pe postul de vice-presedinte al Citigroup Japan, dar au refuzat sa comenteze zvonurile potrivit carora Hiroshi Okuda, fost presedinte al Toyota Motor, ar ocupa o functie importanta in conducerea grupului financiar.

Totalul activelor financiare de pe piata japoneza se ridica momentan la 13 trilioane de dolari (9,52 trilioane de euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri