OMV Aktiengesellschaft isi extinde portofoliul in Noua Zeelanda prin obtinerea a trei noi licente de explorare in largul marii, in Marele Bazin Sudic pe coasta sudica a Noii Zeelande
Locatiile noilor permise de explorare PEP 50119 (Blocurile de explorare 5, 6 si 14), PEP 50120 (Blocul 13) si PEP 50121 (Blocurile 11 si 12) se afla la o adancime a apei intre 100 si peste 1,000 metri. Operatorul, OMV Noua Zeelanda, o subsidiara detinuta in totalitate de OMV, va face parte dintr-o societate mixta. Licentele sunt acordate pentru un termen initial de cinci ani, potrivit NewsIn.

Lucrarile in locatiile respective vor debuta la inceputul anului 2008, prin achizitionarea unui topograf seismic 2D. Helmut Langanger, membru al Comitetului Director OMV si responsabil de Explorare si Productie a declarat: "Marea Sudului ramane unul dintre cele mai putin explorate bazine sedimentare, oferind OMV perspectiva de a livra resurse naturale suplimentare pentru Noua Zeelanda, precum si oportunitatea de se dezvolta pe baza activelor existente.”

Noile licente acopera o suprafata totala de 48.688 km². Acestea sunt localizate in Marele Bazin de Sud, o zona unde nu s-au mai facut foraje din 1987.

Activele existente ale OMV in Pohokura, Maui si Maari sunt localizate in Bazinul Taranaki, pe coasta de vest a Insulei Nordice a Noii Zeelande. Pohokura este cel de-al doilea zacamant de gaze, ca marime, din Noua Zeelanda si acopera circa 40% din nevoile de gaze ale tarii prin productia sa de aproximativ 40,000 bep/zi. in 2006, OMV, prin activele Maui si Pohokura, a devenit al treilea cel mai mare producator de gaz natural, alimentand aproximativ 11% din piata Noii Zeelande.

OMV, in calitate de operator al campului Maari, impreuna cu partenerii sai (Todd Maari Ltd, Horizon Oil International Ltd si Cue Taranaki Pty Ltd), dezvolta, in prezent, cel mai mare zacamant neexploatgat de petrol din Noua Zeelanda. Productia de petrol a zacamantului Maari este programata sa inceapa in 2008. Volumul maxim de productie a zacamantului Maari este estimat la 35.000 bbl/zi. Cota de 69% detinuta de OMV la campul Maari, impreuna cu gazul petrolier lichefiat din ambele zacaminte, Pohokura si Maui, vor duce la pozitionarea OMV ca lider in productia de hidrocarburi lichid (petrol si condensat) din Noua Zeelanda.

Grupul OMV detine alte noua permise de explorare in Taranaki si Bazinele din Nordul Teritoriului. OMV detine un portofoliu international echilibrat al E&P in 20 de tari structurat pe sase regiuni centrale, si anume CEE, Africa de Nord, Europa de Nord-Vest, Orientul Mijlociu, Australia-Noua Zeelanda si Rusia/Marea Caspica. Volumul de productie zilnic al OMV este de aprx. 322.000 bep/zi, si rezervele companiei sunt de aprox. 1.3 miliarde bep.

Cu vanzarile grupului de 18,97 miliarde de Euro si de 40.993 angajati in 2006, precum si cu o capitalizare de piata de aproximativ 14 miliarde euro, OMV Aktiengesellschaft este cea mai mare companie industriala listata la bursa din Austria. in calitate de lider pe piata de petrol si gaze naturale din Europa Centrala, OMV activeaza in 13 tari in domeniul Rafinare & Marketing (R&M). in domeniul Explorare & Productie (E&P), OMV activeaza in 20 tari pe cinci continente. OMV vinde peste 14 miliarde m3 de gaze naturale pe an. Prin centrul sau energetic din Austria, Baumgarten, OMV transporta anual 47 miliarde m³ in tari precum Germania sau Italia. Centrul de gaze este unul dintre primele trei din Europa. OMV detine participatii la fabrici de produse chimice si petrochimice: o participatie de 50% la AMI Agrolinz International GmbH si 35% la Borealis A/S, unul dintre cei mai mari producatori de polielofina. Alte proprietati importante: 51% la Petrom SA, 50% la Econgas GmbH., 45% la Consortiul de rafinarii BAYERNOIL, precum si 10% din compania ungara MOL.

Prin achizitia pachetului majoritar al actiunilor Petrom, OMV a devenit cel mai mare grup de petrol si gaze din Europa Centrala, cu rezerve de titei si gaze de aprox. 1,3 miliarde bep, o productie zilnica de circa 324.000 bep si o capacitate anuala de rafinare de 26,4 milioane tone. OMV dispune in prezent de peste 2.540 de statii de distributie in 13 tari. Cota de piata a grupului in segmentul de Rafinare si Marketing (comercializare) in regiunea Dunarii este in prezent de aproximativ 20%.OMV si-a consolidat pozitia de lider in zona de dezvoltare europeana, prin achizitia a 34% din Petrol Ofisi, compania lider in sectorul de retail si comercial din Turcia. in iunie 2006, OMV a infiintat OMV Future Energy Fund, o subsidiara detinuta in totalitate, pentru a dezvolta proiecte de energie regenerabila. Peste 100 milioane de euro sunt disponibili pentru a demara transformarea de la un group de petrol si gaze pur catre un grup energetic al carui portofoliu sa cuprinda si energie regenerabila.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri