Producatorul de aeronave Boeing a declarat recent ca numarul comenzilor de avioane comerciale pentru anul in curs s-au ridicat la 580, la egalitate cu performanta inregistrata anul trecut, relateaza presa internationala.

Producatorul cu sediul in Chicago a dezvaluit lumii intregi recentul model lansat duminica trecuta, 787 Dreamliner, raportand 36 de comenzi noi in ultima saptamana, din care 35 pentru noul Dreamliner, iar una pentru un jumbo 787 privat care va deservi un client anonim.

Operatorul german low-cost Air Berlin a declarat ca va cumpara 25 de avioane 787, in timp ce compania aviation Lease and Finance din Kuwait isi va completa numarul achizitiilor cu inca 10 modele 787, excluzand comanda deja existenta de 12 unitati.

In total, Boeing raporteaza 677 comenzi pentru modelul “usor si eficient” 787, cu posibilitatea de a inregistra inca 20 de comenzi din partea companiei australiene Qantas Airways, potrivit declaratiilor oficialilor Boeing.

Dreamliner 787, alcatuit din compozit de carbon si beneficiand de un spatiu generos, are un avantaj clar in fata rivalului A350 XWB, depasind Airbus in vanzari, cel putin pe segmentul avioanelor supraetajate nou lansate.

Airbus a inregistrat la sfarsitul lunii iunie 680 de comenzi pentru modelele sale anterior lansate, fiind un rival mai puternic pentru modelele deja aflate in vanzare ale Boeing.

Boeing si-a reluat anul trecut titlul de cel mai mare producator mondial de aeronave, cu un record personal de 1.044 de unitati vandute. Airbus a detinut suprematia in comenzile anuale in ultimii cinci ani precedenti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si