Standard & Poor's a corectat volumul valorilor mobiliare sustinute de ipoteci rezidentiale, pe care le-a programat pentru o scadere a ratingului, de la 12,1 miliarde pana la 7,35 miliarde dolari.

"Aceast lucru este o dovada de neatentie", a declarat Mirko Mikelic, un manager de fonduri la Fifth Third Asset Management din Grand Rapids, Michigan. "Nu cred ca se bucura nimeni de acesta eroare", a adaugat acesta.

Standard & Poor's anuntase initial ca va reevalua 612 valori mobiliare sustinute de ipoteci rezidentiale, speriind investitori si indepartandu-i de actiunile sau orice alt tip de investitii ale acestui sector, acestia preferand siguranta titlurilor de stat.

Ca urmare a acestui anunt, un indice al pietei creditelor cu grad ridicat de risc a cazut pana la un nivel record.

Citeste si:

"A fost o eroare pe care am corectat-o", a declarat un purtator de cuvant al Standard & Poor's, Adam Tempkin. "A fost o eroare umana. Mai mult nu putem spune", a adaugat acesta.

Standard & Poor's a precizat ca volumul corectat reprezinta 1,3% din piata americana a creditelor imobiliare cu grad ridicat de risc, ce se ridica la 565,3 miliarde dolari, pe care a analizat-o intre al patrulea trimestru al 2005 si al patrulea trimestru al 2006.

Modificarile efectuate de Standard & Poor's, care este divizia de rating a McGraw-HillCos., vin intr-o perioada in care piata creditelor cu grad ridicat de risc este confruntata cu multe probleme.

"Piata a fost foarte susceptibila la problemele legate de creditele cu grad ridicat de risc, astfel incat ai putea crede ca ar fi mult mai atenti", a adaugat Mikelic. "Faptul ca Standard & Poor's le modifica ratingul nu este o veste buna", a incheiat acesta.