Agentia de rating Standard & Poor\'s a admis ca a facut o greseala neintentionata de aproximativ cinci miliarde dolari atunci cand a corectat propriile estimari legate de creditele cu grad de risc ridicat, atunci cand a revizuit datele in vederea scaderii ratingului, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Standard & Poor's a corectat volumul valorilor mobiliare sustinute de ipoteci rezidentiale, pe care le-a programat pentru o scadere a ratingului, de la 12,1 miliarde pana la 7,35 miliarde dolari.

"Aceast lucru este o dovada de neatentie", a declarat Mirko Mikelic, un manager de fonduri la Fifth Third Asset Management din Grand Rapids, Michigan. "Nu cred ca se bucura nimeni de acesta eroare", a adaugat acesta.

Standard & Poor's anuntase initial ca va reevalua 612 valori mobiliare sustinute de ipoteci rezidentiale, speriind investitori si indepartandu-i de actiunile sau orice alt tip de investitii ale acestui sector, acestia preferand siguranta titlurilor de stat.

Ca urmare a acestui anunt, un indice al pietei creditelor cu grad ridicat de risc a cazut pana la un nivel record.

"A fost o eroare pe care am corectat-o", a declarat un purtator de cuvant al Standard & Poor's, Adam Tempkin. "A fost o eroare umana. Mai mult nu putem spune", a adaugat acesta.

Standard & Poor's a precizat ca volumul corectat reprezinta 1,3% din piata americana a creditelor imobiliare cu grad ridicat de risc, ce se ridica la 565,3 miliarde dolari, pe care a analizat-o intre al patrulea trimestru al 2005 si al patrulea trimestru al 2006.

Modificarile efectuate de Standard & Poor's, care este divizia de rating a McGraw-HillCos., vin intr-o perioada in care piata creditelor cu grad ridicat de risc este confruntata cu multe probleme.

"Piata a fost foarte susceptibila la problemele legate de creditele cu grad ridicat de risc, astfel incat ai putea crede ca ar fi mult mai atenti", a adaugat Mikelic. "Faptul ca Standard & Poor's le modifica ratingul nu este o veste buna", a incheiat acesta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri