Praktiker, retea de distributie a materialelor de constructii si de amenajari interioare, va accelera procesul de expansiune la nivel international, prin deschiderea a cinci magazine noi in Ungaria, unde intentioneaza sa opereze 20 de unitati in 2008, potrivit publicatiei portfolio.hu.
In prezent, Praktiker opereaza 15 magazine in Ungaria unde planuieste sa inaugureze doua unitati noi anul acesta, urmate de alte trei, in 2008. La nivel international Praktiker vrea sa deschida in total 15 magazine noi in 2007 si alte 20 anul viitor cand va patrunde si pe piata din Albania, a noua tara din afara Germaniei in care retailerul va fi prezent.

Primul magazin Praktiker din Romania a fost inaugurat in septembrie 2002, in Bucuresti-Voluntari. Compania este prezenta in toate regiunile tarii, avand cea mai extinsa retea de pe piata do-it-yourself (17 magazine): Bucuresti (3 unitati), Cluj-Napoca, Ploiesti, Timisoara, Brasovz, Bacau, Oradea, Constanta, Craiova, Arad, Tirgu-Mures, Satu Mare, Braila, Baia Mare si Galati.

Praktiker va continua procesul de extindere in tara prin deschiderea unui magazin la Targoviste, in a doua jumatate a acestui an. Praktiker Romania a avut anul trecut un volum al vanzarilor in valoare de 153,6 milioane euro, in crestere cu 56,4% fata de 2005.

Investitiile Praktiker Romania realizate pana acum depasesc 150 milioane euro. Pe termen mediu, compania are in plan sa dezvolte reteaua existenta astfel incat sa ajunga la peste 30 de magazine in intreaga tara. In acest fel, Praktiker Romania intentioneaza sa devina prima companie din sectorul do-it-yourself prezenta in toate orasele cu peste 120.000 de locuitori.

Fondat in 1978, grupul german detine aproximativ 350 de magazine Praktiker in opt tari din Europa. In anul fiscal 2006, grupul Praktiker a avut vanzari nete in valoare de 3,16 miliarde euro. Vanzarile provenite de pe pietele eterne au reprezentat anul trecut peste 28% din vanzarile totale inregistrate de Praktiker.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri