Batalia pentru preluarea ABN Amro s-a incins luni, deoarece consortiul condus de Royal Bank of Scotland (RBS) a anuntat ca majoreaza numerarul din cadrul ofertei sale de 71,1 miliarde euro (98 miliarde dolari), potrivit Reuters.
Oferta RBSc este peste cea facuta de banca britanica Barclays, care a fost recomandata de catre boardul ABN Amro. Barclays a facut o oferta integral in actiuni, in valoare de 64 miliarde euro, potrivit NewsIn.

Revizuirea ofertei RBS a apreciat actiunile bancii olandeze ABN cu 3,5%, pana la cotatia de 37,12 euro/actiune, pana la 10:26, ora Romaniei.

Consortiul condus de RBS, care include si banca spaniola Santander si grupul belgiano-olandez Fortis, si-a mentinut oferta in actiuni, de 38,4 euro/actiune, dar a majorat ponderea ofertei in numerar la 93%, fata de 79% anterior.

Reprezentantii RBS au spus ca suma de 5 miliarde euro care ramane din oferta va include noi actiuni RBS.

Majorarea ofertei in numerar survine in contextul in care Curtea Suprema a Olandei a decis la sfarsitul saptamanii trecute ca ABN Amro poate vinde subsidiara sa americana LaSalle catre Bank of America, pentru suma de 21 miliarde dolari.

RBS intentionase sa cumpere LaSalle, dar va primi acum banii rezultati din vanzarea afacerii.

Actiunile RBS au urcat cu 0,7%, pana la 644,50 pence/actiune, cele ale Fortis au coborat cu 1%, pana la 30,95 euro/actiuni, iar cele ale Santander au urcat cu 0,07%, pana la 14,17 euro/actiune.

Directorul general al RBS, Fred Goodwin, a declarat reporterilor prezenti la o conferinta ca RBS nu a luat niciodata in considerare posibilitatea de a se retrage din competitia pentru preluarea ABN, in pofida faptului ca a pierdut activul cel mai tintit, LaSalle Bank

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri