Cel mai mare asigurator britanic, Aviva, a anuntat luni ca subsidiara sa olandeza Delta Lloyd isi va vinde operatiunile de sanatate grupului O.W.M. CZ Groep Zorgverkeraar (CZ), in cadrul unei aliante pe termen lung incheiate cu asiguratorul, potrivit Reuters, citat de NewsIn.

Nu a fost dezvaluit niciun pret, dar afacerea de sanatate a companiei Delta Lloyd avea active brute in valoare de 1 miliarde lire sterline (2,03 miliarde dolari) la sfarsitul lui 2006, a anuntat Aviva.

in conformitate cu intelegerea, Delta Lloyd va continua sa vanda produse de asigurare de sanatate de la CZ clientilor sai existenti, iar Delta Lloyd va avea dreptul exclusiv de a vinde asigurari de viata, asigurari generale si produse de protectie a castigurilor celor 2,6 milioane de clienti ai companiei CZ.

Olanda, unde au loc 18% din vanzarile companiei Aviva in afara Marii Britanii, a fost o piata dura pentru asigurator in timpul ultimelor 18 luni, din cauza competitiei, a ieftinirilor si a schimbarilor fiscale si legislative.

Aviva a estimat la inceputul acestui an ca piata stagneaza si va deveni iar competitiva in 2007, dar a anuntat ca Delta Lloyd va cauta noi oportunitati pentru vanzari.

Aviva a incercat sa forteze in 2006 o fuziune a diviziei de asigurari de sanatate a grupului Delta Lloyd, cu Agis si Menzis, dar proiectul a esuat in noiembrie, dupa ce afacerea a fost respinsa de Menzis Health and Income Member Council.

Aviva a spus ca afacerea incheiata cu CZ ii va permite companiei Delta Lloyd sa se concentreze asupra afacerilor sale cu asigurari generale si de viata din Olanda.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri