Proprietarii Gucci detin controlul companiei Puma

Producatorul francez de bunuri de lux, PPR, detinator al brandului Gucci, a preluat controlul furnizorului german de echipamente sportive Puma, potrivit BBCNews.

Proprietarul Gucci a devenit actionar majoritar al companiei Puma, cu 62,1% actiuni. In aprilie, PPR cumparase 27% din actiunile Puma, o actiune fiind cotata la 330 de euro, tranzactia valorand 5,3 miliarde de euro.

Investitorii in brandul Puma au intarziat vanzarea tuturor actiunilor, considerand ca s-a licitat mult prea putin, preferand sa astepte pana vor obtine un venit substantial pe viitor, au declarat analistii bursieri. Initial, prima de emisiune a actiunilor Puma era estimata la 19%, inainte de tranzactia efectuata in aprilie.

Puma, al treilea producator mondial de echipament sportiv in materie de vanzari, a intampinat si probleme financiare in ultima perioada, spulberand asteptarile investitorilor pentru o tranzactie favorabila, determinandu-i pe o parte din acestia sa vanda toate actiunile detinute in acel moment, s-au pronuntat analistii bursieri.

Reprezentantii Puma au declarat ca tranzactia finala este bine justificata, grupul PPR fiind pregatit sa investeasca in construirea unui brand puternic pentru Puma.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri