Conducerea companiei Nike a hotarat sa isi extinda afacerile in Indonezia, in ciuda unor conflicte care au dus la anularea contractelor cu doi dintre producatorii locali, relateaza presa internationala.
Cateva mii de muncitori indonezieni au protestat zgomotos luni in fata sediului Nike din Jakarta, solicitand companiei sa isi regandeasca planurile de reziliere a contractelor sau sa le plateasca daune financiare.

"Nu vom parasi Indonezia. Nike este legat de Indonezia si suntem hotarati sa ne dezvoltam afacerile in aceasta tara", a declarat Erin Dobson, care conduce departamentul de comunicare corporativa si responsabilitate sociala, citata de agentia de presa Reuters.

Dobson a explicat ca rezilierea contractelor cu doua din cele sapte fabrici in care se produc pantofi Nike a fost o decizie luata strict din motive de business, adaugand ca cele doua fabrici nu au reusit sa se ridice la standardele de calitate impuse de Nike. Aceasta a adaugat ca Nike, companie ce colaboreaza cu 38 de fabrici in Indonezia, in care lucreaza 115.000 de angajati, are o relatie foarte buna cu celelalte cinci fabrici producatoare de incaltaminte. Cele cinci fabrici ar putea prelua volumul de munca al celor doua unitati inchise.

"In acest moment, lantul de fabrici Nike din Indonezia este foarte stabil, iar noi intentionam sa il extindem", a declarat Dobson, care sustine si ca Nike a anuntat guvernul indonezian despre intentia sa de a intrerupe colaborarea cu cele doua fabrici.

Intrebata daca Nike inca priveste Indonezia ca fiind un teren competitiv, avand in vedere competitia stransa din tari ca Vietnam sau China, Erin Dobson a raspuns: "Cu siguranta ca da. Mai mult, din anul 2004, am crescut rata de productie de pantofi in aceasta tara cu 18%".

Alaturi de alte companii multinationale, Nike a intampinat presiuni din partea unor grupuri ca Oxfam Community Aid Abroad, in legatura cu modul in care isi trateaza muncitorii din fabricile asiatice. Indonezia este tara care a produs aproximativ o cincime din totalul pantofilor de sport Nike.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri